​Laserbehandling

K-laser

Laserterapi benyttes af mange dyrlæger som supplement eller alternativ til medicinske og kirurgiske behandlingsformer, da laserterapi både smertelindrer, fremmer heling, reducerer hævelse og dæmper irritation.

Laser er en bestemt bølgelængde af infrarødt og nærinfrarødt lys, som kan trænge dybt ind i væv, uden at beskadige vævet, og inducere gavnlige kemiske forandringer i vævets celler.

​Laserterapi virker på mange forskellige niveauer og har derfor mange gavnlige effekter. Laseren fremskynder sårheling ved at stimulere til øget udskillelse af vækstfaktorer, som fremmer cellernes stofskifte, vækst og deling. Den stimulerer ligeledes til øget blodcirkulation og dermed øget tilførsel af ilt og næringsstoffer til såret og øget transport af væske væk fra såret (antiinflammatorisk effekt). Laserterapi kan derfor bruges i forbindelse med operationer og akut opståede skader.​

Laser benyttes også pga. en smertestillende effekt, som skyldes en forøget udskillelse af lykkehormonet endorfin, mens der sker en hæmning af signaler fra de nerveceller, som videreformidler smerte. I kombination med den antiinflammatoriske effekt, kan dette være gavnligt ved både akutte og kroniske sygdomstilfælde såsom akutte led skader og kroniske gigtforandringer.

Laser menes at have en hæmmende effekt på vækst af bakterier i tilfælde med infektion, men mekanismen bag dette er endnu ikke helt belyst.

Laserbehandling kan både være primærterapi eller benyttes i kombination med anden behandling. Ved behandling af problemer i bevægeapparatet kan laserterapien f.eks. kombineres med fysioterapi eller medicinsk behandling.​

​En laserbehandling varer ca. 3-8 min. og et behandlingsforløb består ofte af 5-10 behandlinger afhængigt af lidelsen. Behandlingerne gør ikke ondt på patienten og kan derfor udføres uden brug af bedøvelse, da dyret blot skal ligge stille og blive nusset, mens behandlingen står på.

På Tvingstrup Dyreklinik kan vi tilbyde behandling med en klasse 4 laser, hvis stråler kan trænge op til 12 cm ind i dyret og derfor kan bruges til behandling af flere typer lidelser.

Vi benytter bl.a. laser til terapi af:

  • Operationssår 

  • Akutte skader og smerter i muskler, led og sener (f.eks. forstuvning og korsbåndsskader)

  • Kroniske skader og smerter i ryg, albuer og hofter (f.eks. slidgigt, spondylose og disc forandringer)
  • Hævelser
  • Øregangsbetændelse
  • Knoglebrud
  • ​Hudproblemer

Laserterapi anses for at være en meget sikker behandlingsform uden bivirkninger. Strålerne kan dog være skadelige for øjnene og alle som er tilstede under en behandling skal derfor bære specielle sikkerhedsbriller. Pga. af den stimulerende effekt på celledeling anbefales det heller ikke at benytte laserterapi til behandling af tumores med mistanke om cancer.

Hvis du tror laserterapi kunne være aktuelt for netop din hund, er du velkommen til at ringe og høre nærmere omkring laserterapi og om det kan være gavnligt i din hunds tilfælde.​

Det siger vores kunder​

Se mange flere anmeldelser på Google

​​Er altid super glad og tilfreds med meget søde og meget kompetente dyrlæger samt assistenter.

​​

Deres nye Scanner er helt fantastisk og man kan scanne drægtige tæver allerede på dag 18 og men kan se meget mere end man kunne med de gamle scannere. DET ER SÅ VILDT !!

Lisa, ejer til Dobbermann 3 år

Jeg har haft en rigtig go oplevelse. Da min kat Duffi, begyndte at humpe og trække det ene ben op hele tiden, hun fik konstateret gigt, og skulle skifte foder og ha kosttilskud, og jeg vil bare sige, at vis man elsker dine dyr og vil dem det bedste, så lyt til det, når dyrlægen siger i skal skifte foder, Duffi har ingen gener haft siden hun skiftede foder.

Tak Tvingstrup.

Susanne, ejer af fire katte

​Super behandling vær gang, er kommet der både med katte og vores hund.

Få altid super god behandling og alle aftaler bliver altid overholdt.​

Rene, ejer af både hund og kat

​​Min chihuahua blev i dag tilset af en rigtig sød og omsorgsfuld kvindelig dyrlæge, hun tog sig tid og det var på mine og hundens præmisser. Tusind tak for god behandling.

Sara, ejer af Chihuahua 8 år

Vurderet 4.5 / 5 stjerner på baggrund af over 240 anmeldelser på Google

Kontakt os

TVINGSTRUP DYREKLINIK A/S

Gl. Århusvej 18, 8700 Horsens

Telefon: 75 66 72 00

E-mail: tv@tdkl.dk

Online booking: Bestil tid