Negleklip

Nogle hunde slider selv deres negle, men langt de fleste har jævnligt behov for at få dem klippet. Hvis neglene bliver for lange kan det blive generende for – og i værste fald gøre ondt på - hunden, når den går.

Derudover øger lange negle risikoen for, at hunden brækker en negl; f.eks. hvis neglene hænger fast i noget.
Hvis neglen brækker så langt oppe, at nerven er involveret, er det meget smertefuldt for hunden. Både idet det sker, men også bagefter. Ofte er det så nødvendigt at bedøve hunden for at fjerne neglen og den blottede nerve. Der er derfor flere grunde til at holde neglene på ens hund i orden.

Særligt skal man være opmærksom på vildtkløerne (kløerne på indersidensiden af forbenene), da disse ikke slides ved normal gang, og derfor har særlig risiko for at blive for lange. Nogle hunde har også ulvekløer (kløer på indersiden af bagbenene). Hvis ens hund har ulvekløer skal man også være opmærksom på dem, da de ikke slides normalt.

Inde i hundens negl er der både nerver og blodkar, som man skal passe på ikke at klippe over. Hos hunde med lyse negle er det som regel ikke noget problem, da man kan se karrene inde i neglen. Især hvis man sørger for god belysning, når man klipper neglene (Se figur 1).

Hos hunde med mørke negle skal man derimod være lidt mere forsigtig, idet man ikke umiddelbart kan se, hvor meget man kan klippe af. Hvis man er i tvivl, er det bedre at klippe et lille stykke af flere gange end at risikere, at man klipper for meget af.​

Korrekt neglelængde er, når hundens kløer ikke rører underlaget, når den står op. Dette gælder selvfølgelig ikke for vildt- og ulvekløer (Se figur 2 og 3).

Der er derfor god grund til at vænne sin hund til at få klippet negle. Man kan enten selv klippe neglene på sin hund eller man kan få dyrlægen til at gøre det.
Hvis man selv vil klippe neglene på sin hund, skal man bruge en neglesaks, som er beregnet til hunde, samt ”klip stop” (Se figur 4). Neglesakse fås i forskellige størrelser, og man skal vælge én, som passer til størrelsen på ens hund. ”klip stop” skal bruges for at standse blødningen, hvis man skulle være uheldig at klippe for dybt.

Når man skal vænne sin hund til at få klippet negle, kan dette gøres ved først at vænne hunden til at få undersøgt poterne. Når hunden har vænnet sig til dette, kan man begynde at klippe neglene. I starten kan det være en fordel kun at klippe en enkelt negl eller to ad gangen.

Hos hunde med meget lange negle, er det ikke altid muligt at klippe neglene så korte som ønsket på én gang. Dette skyldes, at neglens nerver og blodkar vokser længere ud i takt med at neglen bliver længere. Det kan så være nødvendigt at klippe neglene over flere gange, da nerver og blodkar trækker sig tilbage igen, når neglen igen bliver kortere.

Når der kommer en mørk prik til syne i det "hvide" i neglen, skal man ikke klippe mere af (Figur 5). Den mørke prik indikerer, at man næsten har klippet ind til blodkar og nerver.​

Det siger vores kunder​

Se mange flere anmeldelser på Google

​​Er altid super glad og tilfreds med meget søde og meget kompetente dyrlæger samt assistenter.

​​

Deres nye Scanner er helt fantastisk og man kan scanne drægtige tæver allerede på dag 18 og men kan se meget mere end man kunne med de gamle scannere. DET ER SÅ VILDT !!

Lisa, ejer til Dobbermann 3 år

Jeg har haft en rigtig go oplevelse. Da min kat Duffi, begyndte at humpe og trække det ene ben op hele tiden, hun fik konstateret gigt, og skulle skifte foder og ha kosttilskud, og jeg vil bare sige, at vis man elsker dine dyr og vil dem det bedste, så lyt til det, når dyrlægen siger i skal skifte foder, Duffi har ingen gener haft siden hun skiftede foder.

Tak Tvingstrup.

Susanne, ejer af fire katte

​Super behandling vær gang, er kommet der både med katte og vores hund.

Få altid super god behandling og alle aftaler bliver altid overholdt.​

Rene, ejer af både hund og kat

​​Min chihuahua blev i dag tilset af en rigtig sød og omsorgsfuld kvindelig dyrlæge, hun tog sig tid og det var på mine og hundens præmisser. Tusind tak for god behandling.

Sara, ejer af Chihuahua 8 år

Vurderet 4.5 / 5 stjerner på baggrund af over 240 anmeldelser på Google

Kontakt os

TVINGSTRUP DYREKLINIK A/S

Gl. Århusvej 18, 8700 Horsens

Telefon: 75 66 72 00

E-mail: tv@tdkl.dk

Online booking: Bestil tid