Vaccination af kat mod mange sygdomme

Beskyt din kat mod sygdomme med en vaccine

Med vaccination af kat kan du beskytte dit kæledyr mod sygdomme. Kattevaccine er også i visse tilfælde et krav, hvis du skal have din kat med ud at rejse, men det er helt generelt fornuftigt at få din kat vaccineret, hvis det er en udekat, eller hvis du medbringer den på udstillinger, afleverer den på pension eller lignende.

Ønsker du at få din kat vaccineret, så kan du tage den med forbi Tvingstrup Dyreklinik. Her tilbyder vi vaccination af katte på vores dyrehospital i Horsens, hvor du også nemt kan komme forbi til en vaccinationstid, hvis du bor i Odder, Juelsminde, Skanderborg eller et andet sted her i området.

Anbefalinger ved vaccination af kat

Vi tilbyder vaccination af katte som beskyttelse mod sygdomme, hvoraf nogle er dødelige. Killinger får beskyttelse via råmælken fra moderen. Denne beskyttelse holder indtil 12-ugers alderen, hvor den første vaccination skal fortages. 2. vaccination indgives ca. 4 uger senere, og herefter anbefaler vi årlig revaccination.

Der har været vis diskussion om vaccinationsintervallerne. 

Nogle mener, at 1 år er for længe, og andre mener, at vaccination hver andet 2. år er nok. Vaccineproducenterne deklarerer selv via Sundhedsstyrelsen, at vaccine til katte kan holde katten rimeligt fri for sygdom i 1 år. Derfor anbefaler vi årlig revaccination af katte, hvis man ønsker god sikkerhed mod sygdom.​

Nogle miljøer for katte har specielt øget risiko for smitte:

 • Udekatte – katte, der kommer udenfor, får nemt kontakt med andre katte heriblandt ikke-vaccinerede vildkatte
 • Pensioner
 • Udstillinger
 • Katterier
 • Dyreinternater

Når katten vaccineres, skal den være sund og rask. Ellers responderer den ikke optimalt på vaccinen og danner ikke de beskyttende antistoffer.​​

Hvilke sygdomme vaccineres der imod?

 1. Kattesyge: En alvorlig og meget smitsom virusinfektion, som ofte forløber med dødelig udgang. Indledende symptomer er høj feber, opkast og diarre ofte blodig. Vaccinen mod kattesyge er meget effektiv.
 2. Katteinfluenza: Dette er en meget smitsom sygdom, forsaget af forskellige virus-stammer. Sygdomsforløbet minder en del om influenza hos mennesker.
 3. Calicivirus: Virus, som giver luftvejsinfektion med ubehagelige sår i mundhule og på tunge. Calicivirus muterer hele tiden til nye typer, hvorfor der stilles krav til vaccine-producenterne om konstant ændring af vaccinen for at yde god beskyttelse.
 4. Chlamydia: En bakterieinfektion, som kan behandles, hvis uheldet er ude. Derfor ikke rutinemæssig vaccination.
 5. Leukæmi: Virusbetinget blodkræft, som især findes i visse egne af landet. Vi tester mange katte for leukæmi, og da antallet af positive er meget lavt, vaccinerer vi ikke rutinemæssigt herfor.
 6. Rabies: Ikke påkrævet i Danmark, men ved rejse til udlandet. Check det land, du skal rejse til.

Bivirkninger efter vaccination af katte

Meget få katte får bivirkninger efter vaccination. Hvis de alligevel forekommer, så er det især bærestoffet i vaccinen, der medfører bivirkninger. Der er i dag vacciner på markedet uden bærestof, hvilken vi har valgt at bruge hos os (Purevax).

Hvis der opstår bivirkninger efter vaccination af katten, vil disse mest almindeligt være lidt sløvhed den første dag og evt. appetitløshed. Der kan være ømhed på injektionsstedet.

Meget sjældent ses akut overfølsomhed, som ved hvepsestik. Dette sker indenfor en ½ time efter vaccinationen. Det kan komme til udtryk som vejrtrækningsbesvær, svimmelhed m.v., og hvis det sker, skal du kontakte dyrlægen.

Bestil en tid ved at ringe eller skrive

Hvis du gerne vil bestille en tid til vaccination af kat, så kan du gøre det ved at skrive eller ringe til os. Du kan dog også gøre det via vores online bookingsystem, hvis du synes, det er nemmere.

​​HAR DU LYST TIL AT HØRE MERE?

Udfyld oplysningerne så kontakter vi dig hurtigst muligt​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Det siger vores kunder​

Se mange flere anmeldelser på Google

​​Er altid super glad og tilfreds med meget søde og meget kompetente dyrlæger samt assistenter.

​​

Deres nye Scanner er helt fantastisk og man kan scanne drægtige tæver allerede på dag 18 og men kan se meget mere end man kunne med de gamle scannere. DET ER SÅ VILDT !!

Lisa, ejer til Dobbermann 3 år

Jeg har haft en rigtig go oplevelse. Da min kat Duffi, begyndte at humpe og trække det ene ben op hele tiden, hun fik konstateret gigt, og skulle skifte foder og ha kosttilskud, og jeg vil bare sige, at vis man elsker dine dyr og vil dem det bedste, så lyt til det, når dyrlægen siger i skal skifte foder, Duffi har ingen gener haft siden hun skiftede foder.

Tak Tvingstrup.

Susanne, ejer af fire katte

​Super behandling vær gang, er kommet der både med katte og vores hund.

Få altid super god behandling og alle aftaler bliver altid overholdt.​

Rene, ejer af både hund og kat

​​Min chihuahua blev i dag tilset af en rigtig sød og omsorgsfuld kvindelig dyrlæge, hun tog sig tid og det var på mine og hundens præmisser. Tusind tak for god behandling.

Sara, ejer af Chihuahua 8 år

Vurderet 4.5 / 5 stjerner på baggrund af over 240 anmeldelser på Google

Kontakt os

TVINGSTRUP DYREKLINIK A/S

Gl. Århusvej 18, 8700 Horsens

Telefon: 75 66 72 00

E-mail: tv@tdkl.dk

Online booking: Bestil tid