Kastrering af kat ved operation

Hankatten bliver kønsmoden i 6 - 9 måneders alderen, således at killinger fra året før ofte påbegynder adfærdsmæssig kønsdrift ca. 1. februar det følgende år.

Katten er et territoriedyr og har en meget stærk kønsdrift, som kan udtrykkes ved:

  1. Strinter for at afmærke territorium. Ofte meget stærkt lugtende urin.
  2. Ved brunstige hunkatte i nærheden ofte højrystet evt. aggressiv adfærd.

  3. Udekatte strejfer og kan være væk i længere tid. Det kan medføre ufred med naboer, og der vil være stor chance for tilskadekomst i trafikken.

  4. Hankatte slås ofte medførende bidsår og bylder. Sygdomssmitte vil være stærkt forøget for visse sygdomme som f.eks. katte-AIDS.

En sådan adfærd er ofte uforenelig med den måde, vi ønsker sameksistens mellem en kat og dens ejer. At hæmme kattens naturlige drifter, uden at den forstår årsagen, giver katten et meget frustrerende liv - så er det langt bedre at lade den kastrere.​

Sådan foregår kastrationen

Kastrering af kat kan foretages, fra katten er ca. ½ år gammel. Den skal veje over 2 kg.


Katten indleveres på den aftalte dag om morgenen. Den skal være fastende fra midnat, men må godt få vand.

Katten indleveres på vores klinik i Tvingstrup på den aftalte dag om morgenen – klinikken er let tilgængelig, uanset om du kommer fra Juelsminde, Odder, Skanderborg eller omegn. Den skal være fastende fra midnat, men må godt få vand.

​Operationen foregår i fuld narkose (se evt. hospital), og katten gives efterfølgende antibiotika og smertestillende medicin. Operationsproceduren er, at begge testikler fjernes gennem et lille snit. Der sutureres kun med indvendige suturer, som er selvopløsende. Der skal altså ikke efterfølgende fjernes tråde.

Samme eftermiddag er katten klar til atter at komme hjem, måske dog stadig lidt omtåget efter bedøvelsen. Derfor skal den holdes inde det første døgn. I forbindelse med kastrationen øremærkes katten i begge ører. Denne ydelse er gratis i kombination med neutralisationen.

Hvad koster kastrering af kat?​

Du kan læse mere om vores priser her.

Kontakt os og hør mere eller book en tid på telefon 75 66 72 00 eller e-mail tv@tdkl.dk

Det siger vores kunder​

Se mange flere anmeldelser på Google

​​Er altid super glad og tilfreds med meget søde og meget kompetente dyrlæger samt assistenter.

​​

Deres nye Scanner er helt fantastisk og man kan scanne drægtige tæver allerede på dag 18 og men kan se meget mere end man kunne med de gamle scannere. DET ER SÅ VILDT !!

Lisa, ejer til Dobbermann 3 år

Jeg har haft en rigtig go oplevelse. Da min kat Duffi, begyndte at humpe og trække det ene ben op hele tiden, hun fik konstateret gigt, og skulle skifte foder og ha kosttilskud, og jeg vil bare sige, at vis man elsker dine dyr og vil dem det bedste, så lyt til det, når dyrlægen siger i skal skifte foder, Duffi har ingen gener haft siden hun skiftede foder.

Tak Tvingstrup.

Susanne, ejer af fire katte

​Super behandling vær gang, er kommet der både med katte og vores hund.

Få altid super god behandling og alle aftaler bliver altid overholdt.​

Rene, ejer af både hund og kat

​​Min chihuahua blev i dag tilset af en rigtig sød og omsorgsfuld kvindelig dyrlæge, hun tog sig tid og det var på mine og hundens præmisser. Tusind tak for god behandling.

Sara, ejer af Chihuahua 8 år

Vurderet 4.5 / 5 stjerner på baggrund af over 240 anmeldelser på Google

Kontakt os

TVINGSTRUP DYREKLINIK A/S

Gl. Århusvej 18, 8700 Horsens

Telefon: 75 66 72 00

E-mail: tv@tdkl.dk

Online booking: Bestil tid