Ring til os på

75 66 72 00

Skriv til os på

TV@TDKL.DK​​

Kastration

Kemisk kastration/Operation

En hanhund har til tider en adfærd, som ikke er særlig forenelig med den måde, vi holder hund på - nemlig et dyr, der optages som familiemedlem og er bosiddende i huset sammen med os. Kønsmodenhed indtræder ved 6 - 8 måneders alderen.

De naturlige drifter hos en hanhund udtrykkes ofte i dens ønske om at være flokfører. Denne dominanstrang kan til tider bevirke skader på mennesker og andre hunde i form af bid og slagsmål. Ligeledes vil det være naturligt for en hanhund at strejfe efter tæver i løbetid og forsøge at parre sig med disse. Indimellem går parringsforsøgene måske også ud over møbler eller endda ens gæster! Hunden kan eventuelt lette ben op af ting og vægge for at afmærke territorium. Den stærke kønsdrift kan være svær at styre uden utallige skænderier med hunden. Den bliver ofte skældt ud af grunde den egentlig ikke helt forstår.

Ved kastration opnår man ofte en langt mere afbalanceret hund, som bedre kan tilpasse sig livsvilkårene i en familie til glæde for alle. Som brugshund har man ofte en hund med større koncentrationsevne og vilje til at klare stillede opgaver.

Kemisk kastration

"Kastration" af hormonel vej kan vælges som et engangsforsøg ved adfærdsmodulering - altså for at se om det virker! Vedligeholdelse af hormoninjektioner kan udelukkende ske ved hyppige og høje doser. Det giver for mange uønskede bivirkninger og er i længden en dyr metode.​

Operation

Kastration kan foretages efter kønsmodenhedens indtræden. Proceduren for kastration er på Tvingstrup Dyrehospital følgende:
På den aftalte dag indlægges hunden om morgenen mellem kl. 7 - 9. Den skal møde fastende fra midnat, men må gerne få vand. Operationen foretages om formiddagen og hunden er klar til hjemsendelse samme eftermiddag.
Efter operationen behandles hunden med antibiotika og smertestillende medicin. Ofte er den stadig påvirket af bedøvelsen ved hjemkomsten, men vil normalt allerede dagen efter være normal og helt frisk.
Hunden er syet i huden med suturer, der fjernes efter ca. 10 dage.

Hanhund efter kastration.​

                          Besøg os på facebook ​​

​Vurderet 4.4 / 5 stjerner på baggrund af 79 anmeldelser på Facebook

Tvingstrup Dyreklinik A/S • Gammel Århusvej 18 • 8700 Horsens • Tel.: (+45) 75 66 72 00 • CVR: 31 57 73 49 • E-mail: tv@tdkl.dk