Ring til os på

75 66 72 00

Skriv til os på

TV@TDKL.DK​​

​En tur på engen endte galt for Balder

Balder er en Border Collie på 1 ½ år som efter en skøn og aktiv dag på engen endte i problemer.

balder 2

Balder havde på hjemturen opfanget færten af noget spændende og måtte forfølge denne fært. Da Balder vendte tilbage til sin ejer var han svært forpustet og noget påvirket på sin vejrtrækning. Han begyndte at hoste/kaste slim op, og syntes ikke at blive bedre på egen hånd.

Balders ejer henvendte sig derfor hos os hvor det hurtig stod klart at dette krævede videre udredning. Han blev indlagt på klinikken og efter grundig klinisk undersøgelse, blev han lagt i narkose så hans luftveje kunne undersøges ved en kikkertundersøgelse (endoskopi). 

trachea, endoscopi endoskopi

Ved undersøgelsen fandt vi to strålignende strukturer i de store bronkier i lungerne. Med et såkaldt ”krokodillenæb” (en lille tang) fik vi fat i disse strå og kunne så trække dem op og ud af lungerne på Balder.

Det viste sig at det ikke bare var to strå, men to hele agn fra korn som Balder havde fået ned i lungerne.

                   20180720_163933

​Sådanne fremmedlegemer giver naturligvis kraftig vævsirritation i bronkierne/lungerne og det var derfor Balder hostede og kastede slim op. Heldigvis har Balder det i dag godt, og vi er glade for, at vi kunne hjælpe så han igen kan hygge sig på engen.

Korn/græsagn kan også forårsage skade andre steder i/på kroppen hos både hund og kat. Den seneste tid har vi set agn i øre på hunde og bag det nederste øjenlåg på kat. Vær derfor opmærksom på om dit kæledyr viser tegn på irritation fra øre eller øjne samt luftveje.

img_4077​ 

Dette græsagn blev fjernet fra øret på en hund

                          Besøg os på facebook ​​

​Vurderet 4.4 / 5 stjerner på baggrund af 79 anmeldelser på Facebook

Tvingstrup Dyreklinik A/S • Gammel Århusvej 18 • 8700 Horsens • Tel.: (+45) 75 66 72 00 • CVR: 31 57 73 49 • E-mail: tv@tdkl.dk