Kontakt os: 

75 66 72 00

Chipmærkning

Nye regler omkring chipmærkning:

Fra 1. juli 2010 skal alle hunde være mærkede og registrerede i Dansk Hunderegister inden de er 8 uger.

Det er en god idé at få sin hund mærket, så man har en chance for at få den tilbage, hvis uheldet er ude, og hunden enten løber væk eller bliver stjålet. Det er ydermere lovpligtigt siden 1993, at hunde over 4 måneder skal være mærkede og identificerbare. Mærkningen kan ske enten ved tatovering eller chipmærkning.

Tatovering fortages stadig i nogle kenneler. Det sker dog i en meget tidlig alder, og forgår med en speciel tatoveringstang. Tal og bogstaver tatoveres i højre øre eller højre lyske. Ulempen ved tatovering er især, at tatoveringssværten ofte med tiden bliver bleg og udvisket. Nummeret kan ikke længere læses. 

​I dag er chipmærkning ved at overtage hovedparten af mærkningerne. Flere millioner dyr i Europa er allerede mærkede. Chipmærkning har flere fordele. Mærkningen er entydig, og hunden skal ikke bedøves ved proceduren. Vi chipmærker ofte hunden i forbindelse med hvalpevaccination. Mikrochippen placeres via en lille indsprøjtning under huden på venstre side. Her gror den fast og ligger inaktivt. Chippen aflæses med en scanner (dyrlæge, politi, dyreinternater m. v) på samme måde stregkoden i et supermarked.


Dyrlægen sørger for, at hunden registreres i Dansk Hunderegister.

Se evt. mere på www.hunderegister.dk

​Besøg os også på facebook>>​

​Vurderet 4.5 / 5 stjerner på baggrund af 16 anmeldelser på Facebook

Tvingstrup Dyreklinik A/S • Gammel Århusvej 18 • 8700 Horsens • Tel.: (+45) 75 66 72 00 • CVR: 31 57 73 49 • E-mail: tv@tdkl.dk